Onderwatersportvereniging Scheldeduikers

   

Zondag 14 april willen wij als evenement graag een bezoek brengen bij TODI The Ultimate Diving Experience te Beringen (België). We kunnen hier duiken en snorkelen. Beringen is gelegen in de Belgische mijnstreek en er zijn daar nog heel wat verlaten mijnen, ook Todi is in een oude mijn gevestigd.

 Een gigantisch duikbassin van 10 meter diep en 36 meter doorsnee, met meer dan 6.200.000 liter water   en een temperatuur van 23°.

We kunnen daar zwemmen tussen " ruim 30 verschillende soorten vissen hebben en in totaal meer dan 2.200. Onze vissen zwemmen, schuilen en broeden tussen levensechte decorelementen zoals grotten, een mijngang, autowrakken en zelfs een onderwatercafé. Dat maakt van TODI de meest verrassende indoor duiklocatie in Europa. Kortom, de ultieme duikbeleving! "

 

Vertrek: zwembad de Vliegende Vaart om 12.00 u, verzamelen om 11.45u.  Bij Todi moeten we om 14.00 u omgekleed gereed staan om in het bassin te gaan. We verblijven in het bassin van 14.00 u – 16.00 u.

Na afloop is het de bedoeling dat we allemaal nog wat drinken en een hapje te eten alvorens naar huis te gaan.

 Prijs : € 30,- per persoon.(voor clubleden) 

Vervoer:  we zoeken nog vrijwilligers die graag willen rijden. Graag opgeven als je dit wilt !

Opgave als je mee wilt, (graag zo spoedig mogelijk) : email : Wendy van Waes wvw@zeelandnet.nl en  Rudi loof@zeelandnet.nl

hier klikken voor website Todihttps://www.todi.be/nl/onderwatersport/duiken/

kijk allemaal even op de website om een idee te krijgen van dit evenement.


 

Introductieavond Scheldeduikers Terneuzen

 

 

 

Met de start van een nieuw Duikseizoen, organiseert onderwatersportvereniging de Scheldeduikers Terneuzen (http://ww.scheldeduikers.nl/) een introductieavond.

Op vrijdag 7 september vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in het wedstrijdbad van Sportcentrum de Vliegende Vaart aan de Vliegende Vaart 2, te Terneuzen

Vanaf 8 jaar tot 88 jaar kan men lid worden van onze vereniging. Het is binnen onze vereniging mogelijk alle Scuba Duiken opleidingen te volgen.

Van 8 tot 14 jaar kan men opleidingen volgen volgens het ScubaDoe Concept. Hier kan men 3 Snorkeldiploma’s halen in combinatie met een Adem- en Bellenbrevet. Dit leidt

tot het ScubaDoe Brevet. Deze groep binnen onze vereniging worden de “Schelde Verkenners” genoemd. Momenteel hebben we acht Schelde Verkenners. Ze hebben onlangs hun eerste duik gemaakt in de Grevelingen.

Ouder dan 14 jaar? Dan kan je bij ons terecht om opgeleid te worden tot volledige

Scuba Diver volgens het CMAS principe wat in Nederland vertegenwoordigd word door de NOB “Nederlandse Onderwatersport Bond”.

CMAS staat voor “Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques”.

Naast het behalen van de brevetten 1, 2 en 3 * duiker kan men ook kiezen voor diverse specialisaties zoals “Droogpak duiken”, “Zoeken en Bergen”, “Driftduiken”, “Volgelaatsmasker” enz.

Deze brevetten zijn wereldwijd erkend. Dus wil je op vakantie duiken? Geen probleem.

Iedereen kan leren duiken, dus wat let je? Kom naar onze introductie avond op vrijdag 7 september. Ben je verhinderd die dag? Kom dan eens een keertje langs op onze trainingsavond. Iedere vrijdagavond van 19.30 uur tot 20.45 uur zijn wij in het wedstrijdbad van de Vliegende Vaart te Terneuzen te vinden. Maak een proefduik met een van onze ervaren leden, je bent altijd welkom.

Na het duiken, is er altijd gelegenheid voor een stukje gezelligheid in de kantine van de Vliegende Vaart. Daar hoort uiteraard ook een hapje en drankje bij. Tijdens de introductieavond bieden wij dit, naast vele sterke duikverhalen, gratis aan!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met 0630041412 en of stuur een Email naar orca.fre@gmail.com.

Tot 7 september of één van de andere vrijdagen,

Bestuur en Instructeurs Scheldeduikers.

 

Uitnodiging Buitenduik Scheldeverkenners
 
 
Beste Scheldeduikers en Scheldeverkenners,
 
Op zaterdag 18 augustus, willen we met onze kleine duikers “de Scheldeverkenners” een echte buitenduik gaan maken. Dit houdt in, dat elke Scheldeverkenner een kort duikje zal maken in echt buitenwater dus tussen de visjes, krabben enz. Als locatie hebben we gekozen “Den Osse Nieuwe Kerkweg” en dat is een locatie in de Grevelingen. 
 
De locatie van Duikstek Den Osse Nieuwe Kerkweg:
 
 
Den Osse Nieuwe Kerkweg is een van de mooiste duikplaatsen in de Grevelingen. Het is ook een geliefde duikstek met tal van bijnamen zoals Meeuwestein, Den Osse Parking, Nieuwe Kerkweg en Den Osse. Fraai in Den Osse Nieuwe Kerkweg is de overdadige biodiversiteit en de verzameling mooi begroeiingen. Mogelijk is het om grote krabben en kreeften te spotten. Ook Sepiola (Dwerginktvis) en de prachtige Zeedahlia, zakpijpen, anemonen enz. kom je hier tegen. Er wordt wel eens gezegd, wie niet in Den Osse Nieuwe Kerkweg heeft gedoken, heeft niet in de Grevelingen gedoken!
 
Elk van onze Scheldeverkenner zal onder begeleiding van een ervaren duiker een duikje mogen doen van z’n 15 a 20 minuten tot een max. van z’n 3 a 4 meter diepte wat overeen komt met het diepste deel in het zwembad. Men zal er dus voor moeten zorgen, dat de oren goed geklaard kunnen worden dus zorg dat je niet verkouden ben.
 
Het is de bedoeling, dat we gezamenlijk naar deze Duikstek zullen vertrekken. Als verzamel en vertrekpunt is er gekozen voor de parking van het centrale busstation “Terneuzen West”. De vertrektijd is 13.00 uur. Het is een klein uurtje rijden naar Den Osse Nieuwe Kerkweg. Op de verzamelplaats kan er ook voor gekozen worden met elkaar mee te rijden wat niet onbelangrijk is, omdat het wel eens druk zou kunnen zijn bij Den Osse Nieuwe Kerkweg. Men kan er ook voor kiezen, om direct naar Den Osse Nieuwe Kerkweg te rijden.
 
 
 
 
 Uitnodiging buitenduik Schelde verkenners 18 augustus 2018.docx 
Wat hebben onze duikertjes nodig. Als eerste de normale zwemkleding. Normaal word op deze locatie gedoken met een volledig duikpak, maar gezien de watertemperatuur momenteel zo rond de 23°C a 24°C ligt en er niet al te lang en diep gedoken word, kan men gewoon duiken met een shorty dus het pakje wat in het zwembad ook gedragen word. Als extra bescherming voor de benen, kan men onder de shorty ook een legging dragen. Wie wel een volledig pak heeft, mag dit natuurlijk ook dragen. Natuurlijk moeten de zwemvinnen ook mee. Ook hier geld, dat de vinnen die in het zwembad gedragen worden goed genoeg zijn voor deze duik. Wie buitenvinnen met schoentjes heeft, mag deze natuurlijk ook dragen. Dan mag je zeker je duikbril en snorkel niet vergeten. Wie in het bezit is van duikhandschoentjes kan deze het best ook dragen. Heb je deze niet, dan zijn tuinhandschoenen ook geschikt. Echt nodig is het laatste niet. Wie een loodgordel heeft, is verstandig deze ook mee te nemen. Voor de rest zorgen wij voor de spullen. Ook hier geld weer wie zelf alle andere spullen heeft, mag deze natuurlijk ook gebruiken. Op de duiklocatie, kan men gebruik maken van een kleed en wasruimte, dus vergeet ook je handdoek niet.
 
De de parking van de Duikstek met aan de linker kant de kleed en wasruimte:
 
 
Hier nog een plaatje van de kleed en wasruimte:
 
 
 
Als we op de locatie Den Osse Nieuwe Kerkweg zijn aangekomen, proberen we zo veel mogelijk bij elkaar te blijven echter als dit niet mocht lukken, dan word daar ter plekke een plaatsje aangewezen waar we ons allen verzamelen voor de briefing. Voor die genen die niet weten wat een briefing is, tijdens een briefing word uitgelegd wat we gaan doen, waar we op moeten letten, wie met wie en wanneer gaat duiken enz. Daarna gaan we met z’n allen even over de dijk kijken naar de plaats waar gedoken zal gaan worden. Dit noemt men Check de Stek in de duikwereld. Hier krijgen onze duikertjes uitleg hoe te water gegaan word, hoe men er weer uit komt en waar men naar toe zal gaan.
 
 
 
 
 
 
 Uitnodiging buitenduik Schelde verkenners 18 augustus 2018.docx 
Hier een plaatje van de plaats waar te water gegaan zal worden:
 
 
Na Check de Stek, kan ieder van ons zijn duikkleding aan gaan doen en zullen de duiksetjes gereed gemaakt worden. De setjes worden pas aan gedaan aan de waterkant, zodat er niet mee over de dijk geklommen moet worden. Ik hoop dat er genoeg sterke mannen en vrouwen mee zijn, om ons een handje te helpen de setjes over de dijk te dragen. Als iedereen klaar is, gaan we gezamenlijk naar de water kant en kan de duik beginnen. Het hangt er vanaf, hoeveel begeleiders er zijn met hoeveel duikertje we tegelijk te water gaan. Hoe meer begeleiders, hoe beter natuurlijk. Ook zal er een Standby Duiker aan de kan blijven zodat die ergens een handje kan helpen mocht dit nodig zijn. Nadat iedereen aan de beurt is geweest, zullen we kijken of er nog tijd en interesse is om nog een duikje te wagen.
 
Als het duiken klaar is, kan alles weer naar de parking gebracht worden en na het spoelen opgeruimd worden. Ook kan je zelf nog even een douche nemen.  Als iedereen weer is aangekleed en alles is weer opgeruimd, komen we nog even bij elkaar voor een debriefing. Hierin word besproken wat we gedaan hebben, wat we er van vonden en niet onbelangrijk, wat eigenlijk beter en of anders kon. Dit is dan tevens ook het einde van de Buitenduik.
 
Er is op locatie Den Osse Nieuwe Kerkweg gelegenheid iets te eten daar er een luxe frietkot staat waar de frieten in klompen worden voorgeschoteld. Hier kan iets geheten en gedronken worden.
 
Hier een plaatje van de plaats waar te water gegaan zal worden:
 
 
 
 Uitnodiging buitenduik Schelde verkenners 18 augustus 2018.docx 
Een klompje friet:
 
 
 
Om alles vooraf goed te kunnen regelen is het van belang, dat ieder die mee wil zich moet aanmelden en dit kan door een mailtje te sturen naar orca.fre@gmail.com. Ook vragen kunnen via dit email adres gesteld worden. Aanmelden kan men doen t/m dinsdag 14 augustus.
 
 
P.S. Het evenement zal niet doorgaan als het weer het niet toelaat. Dit wil zeggen, extreem koud en of heel erg veel wind. Helaas kan dit zelfs op de dag zelf nog gedaan worden.
 
Neem ook wat eten en drinken mee voor tussendoor, want het kan een lange middag worden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Met vriendelijke groet, Bestuur en Instructeurs Scheldeduikers. Aankondiging start Binnen seizoen 2017_2018.

 

 

Beste Scheldeduiker of Scheldeverkenner,

 

De zomervakantie is bijna weer voorbij en dat betekend ook, dat we weer aan een nieuw Binnen seizoen gaan beginnen.

Zoals elk jaar starten we met een introductie avond.

Dit houd in, dat ieder Scheldeduiker lid (ook Scheldeverkenner natuurlijk) familie en of vrienden mag meenemen om deze voor zover dit mogelijk is eens de mogelijkheid te bieden voor een proefduikje in het zwembad. Men zal dan vergezeld worden door een van de instructeurs of een ervaren Scheldeduiker. Wij hopen dan ook op een grote opkomst en dat we er nieuwe leden aan mogen overhouden.

We willen jullie dan ook vragen om flink jullie best te doen met nieuwe leden zowel groot als klein aan te komen, dus iedereen aan de bak.

De introductie avond vind plaats op vrijdag 1 september aanvang 19.30 uur tot 20.45 uur in Sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen.

Na de introductie is iedereen van harte welkom in de kantine van het Sportcentrum waar men even kan nababbelen over de introductie of wat men maar wil. Dit onder het genot van een drankje en een hapje geschonken door de Scheldeduikers.

 

Wat betreft het vervolg van het Binnenbadseizoen, we zullen weer werken met verschillende programma’s ondergebracht in een rooster voor alle duikers, dus gevorderden, 1, 2 en 3* duikers in opleiding, eventueel specialisaties en natuurlijk een rooster voor de Scheldeverkenners.

Voor de Scheldeverkenners zal dit najaar een examen Snorkelen A of B worden afgelegd. Voor alsnog zal dit op 3 november zijn.

Natuurlijk reken we op een hoge opkomst en willen alle leden vragen hier gehoor aan te geven.

 

Wat betreft het aanmelden voor het volgen van een opleiding zoals 1*duiker, 2*duiker, 3*duiker of een van de Specialisaties, willen we iedereen vragen dit z.s.m. aan het begin van het seizoen te melden zodat er tijdig gestart kan worden.

 

Dan rest ons jullie nog een plezierig en leerzaam seizoen toe te wensen!

 

 

      

 

              

 

 

 

Buitenduiken Op Vrijdag


Wijzigingen in overleg mogelijk
A.u.b.aanmelden uiterlijk donderdags bij Louis : badmeester@zeelandnet.nl    tel. 0653111195

 

Alle vertrektijden zijn om 18.30 uur bij de Centrale Bushalte aan de westzijde van de Sluizen te Terneuzen.
 


 

Rooster Buitenwater zomer 2017
Rooster Buitenwater zomer 2017.pdf (607.06KB)
Rooster Buitenwater zomer 2017
Rooster Buitenwater zomer 2017.pdf (607.06KB)