Onderwatersportvereniging Scheldeduikers

   

ACTIVITEITEN 2023

NOTEER alvast in je agendaBeste Scheldeduiker of Scheldeverkenner,
Met de feestdagen nog in volle gang, wil ik hiermee alvast de herstart van onze trainingen binnen seizoen Voorjaar 2023 aankondigen.
Op vrijdag 6 januari, gaan we de Binnenbad Trainingen weer hervatten met het rooster voorjaar 2023.
We beginnen zoals altijd het nieuwe jaar met de traditionele nieuwjaarduik wat tevens een introductieavond is voor nieuwkomers. Ook familie en vrienden zijn van harte welkom. Er worden die avond geen trainingen gegeven, ieder kan doen waar hij zin in heeft. Mogelijk zijn i.v.m. vakantie een aantal leden niet aanwezig. Die kunnen dan de week daarop vrijdag de 13e introducees, familie of vrienden meenemen. Na de training bied de club je nog een drankje en versnapering aan in de kantine.
In de maand januari zal het snorkelbrevet A afgerond worden. De verwachting is, dat op vrijdagavond 27 januari na de training de brevetten worden uitgereikt.
Ook de theorielessen worden hervat. Op de maandagavond nu in de vergaderzaal van de Vliegende Vaart, zal op 9 januari Les 3, op 23 januari Les 4, op 6 februari Les 5 en op 20 februari Les 6 en 7 gegeven worden. Tijdens zijn van 19.30 tot 22.00 uur.
Het is de bedoeling, om in maart een dagje Todi te organiseren. Voor de niet kenners onder ons, Todi is een aangepast gebouw van de vroegere kolenmijnen in het Belgische Beringen wat vol staat met zoet water en waar een hele boel vissen in zwemmen, waarin gedoken mag worden. Kijk alvast voor meer informatie op https://www.todi.be/nl/
Donderdag 18 mei is het Hemelvaart. Gewoonlijk gaan de Scheldeduikers dan op kamp nabij de Oosterschelde en Grevelingen. Hier wordt een inschrijving voor gereed gemaakt door ons afdeling evenementen. Het is dan de bedoeling, om met zoveel mogelijk en vooral nieuwelingen te gaan duiken. Dit is tevens de start van het buitenseizoen.
Wil je meer te weten komen over het kamp, kom gerust in de kantine van de Vliegende Vaart na de training op vrijdag luisteren naar de prachtige verhalen over dit kamp en de belevenissen onder water waarbij hoe later het wordt de vissen steeds groter worden en zelfs groter worden dan de zee diep is.
Dan wensen wij jullie alvast een heel gezellige jaarwisseling en het allerbeste voor het komende jaar, dat er veel gedoken mag worden en vooral gezond gebleven mag worden.
Met vriendelijke groet,
Fré Dankaart namens
Bestuur, Instructeurs en trainers Scheldeduikers.

 

 

 

 

Buitenduiken Op Vrijdag 


 

Alle vertrektijden zijn om 18.30 uur bij de Centrale Bushalte aan de westzijde van de Sluizen te Terneuzen.