Onderwatersportvereniging Scheldeduikers

   

de SCHELDEVERKENNERS


Jeugd opleiding voor snorkelen en duiklessen vanaf 8 jaar. 
Snorkelen en of duiken is een fantastische manier om de onderwaterwereld te ontdekken. Wij zijn sinds februari 2008 gestart met een jeugdopleiding. Ben je acht jaar of ouder en in het bezit van een zwemdiploma dan kun je bij de Scheldeverkenners starten. We gaan je van alles leren om een goeie snorkellaar en duiker te worden. Je weet na verloop van tijd wat voor materiaal je nodig zult hebben en leert waar je op moet letten. Nu weet je misschien nog niet wat een buddy is maar in de toekomst zullen je buddy en jij samen veel duikplezier beleven en goed voor elkaar kunnen zorgen. Alles leer je in zwembad de Vliegende Vaart. En als je genoeg ervaring hebt en je bent ouder dan 12 jaar dan mag je in buitenwater gaan duiken om te genieten van de onderwater wereld met al zijn bewoners.

 

Snorkelen

We beginnen met snorkellessen. Je leert wat een goede duikbril is en waar je op moet letten bij het kopen van een snorkel. Uiteraard kun je deze spullen gewoon bij ons tijdens de lessen lenen. Als jij je zwembroek meeneemt en een hoop vrolijkheid dan kun je starten. Maar als je zelf al wat snorkelspullen hebt mag je deze natuurlijk ook meenemen. Want wat is er leuker dan met je eigen uitrusting te water gaan. De snorkellessen zijn in drie niveaus ingedeeld. Spelenderwijs zul je alles onder de knie krijgen. Je groeit dus in je vaardigheden en krijgt bij het bereiken van een niveau steeds een brevet. Je moet dus niet steeds een examen afleggen. We willen dat je vooral veel plezier hebt in de snorkel- en duiksport.


Duiken met perslucht

Als je een aantal basisvaardigheden van het snorkelen onder de knie hebt dan starten we met het duiken met perslucht. Uiteraard moet je ook over deze materialen de nodige zaken weten, om veilig samen met je buddy te kunnen duiken in het zwembad. We beginnen in het ondiepste gedeelte van het bad. Naar gelang je ervaring en leeftijd mag je steeds dieper duiken. Het duiken met perslucht is een vervolg op je snorkellessen maar dat wil niet zeggen dat je dan niet meer zal snorkelen. Want ook dat blijft steeds belangrijk, het is tenslotte de basis en natuurlijk leuk om te doen. De persluchtopleiding is in vier niveaus opgedeeld, voor ieder behaald niveau krijg je een brevet. Ook hier zul je spelenderwijs alles onder de knie krijgen. Zoals al eerder vermeld bestaat er de mogelijkheid om buiten te duiken. Maar dan moet je alles goed onder controle hebben en minimaal 12 jaar oud zijn. Als je alle duikbrevetten hebt gehaald krijg je uiteindelijk het fel begeerde ScubaDoe-brevet. Wanneer dit brevet in je bezit is heb je als je eventueel verder wilt met de 1* duikopleiding voor volwassenen al een flinke voorsprong.

 

 


 

Informatiefolder


Download Folder
Scubadoo
Informatie Folder_Scheldeverkenners_ver4.03.1.pdf (948.99KB)
Download Folder
Scubadoo
Informatie Folder_Scheldeverkenners_ver4.03.1.pdf (948.99KB)


Alle informatie is in een overzichtelijke folder te downloaden in pdf-formaat (635 kb) en uit te printen. Hierin staat het allemaal nog eens uitgelegd. Ook staan er de nodige telefoonnummers en emailadressen in. Via deze weg kun je altijd in contact komen met de mensen van de jeugdopleiding. Zij willen je graag het een en ander uitleggen. En mocht je dan interesse hebben en er is nog plaats dan ben je welkom om eens langs te komen en mag je gratis een proefles mee doen. Wij hopen je snel een keer te ontmoeten in het zwembad en je ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom.


Kijk ook eens op de ScubaDoe pagina. Dit is de website van de NOB over de jeugdopleiding.

Spreekbeurt


Hier kun je een spreekbeurt vinden over duiken. (PDF 216 kb)